maandag 15 juli 2013

Lamelparket / duoplank

Fairwood houten vloeren Tiel Fairwood

Lamelparket houten vloeren bestaan uit een toplaag en een minder werkende onderlaag. De onderlaag is erg belangrijk en dient van Fins berken multiplex te zijn. Toplagen zijn er in 4 mm. en in 6 mm. dikte. Lamelparket is er voor visgraatparket en voor plankenvloeren. De breedtes van lamelparket voor plankenvloeren gaan van 18 cm. tot 28 cm Kijk op Lamelparket en op de pagina Lamelparket Fairwood
Lamelparket in slaapkamer.

Eiken Vloeren voor scherpe prijs

Fairwood houten vloeren Tiel Houten vloeren;Scherpe Prijzen, eiken vloeren.lamelparket

Eikenhout is een perfecte houtsoort voor houten vloeren. Eiken is immers voldoende hard voor houten vloeren, Eikenhout is goed te bewerken, Eikenhout is ruimschoots beschikbaar, Eikenhout is goed te kleuren, Eikenhout is er in vele vormen en uitstralingen en eiken is beschikbaar voor elk budget. Samen met grenen is eiken daarom de meest gebruikte houtsoort voor parketvloeren. Fairwood heeft een aantal soorten eiken vloeren beschikbaar. Europees eiken vloeren, Amerikaans wit eiken vloeren en Amerikaans Rood eiken vloeren. Al bovengenoemde soorten eikenhouten vloeren zijn zowel beschikbaar als massieve houten vloeren als in lamelparket. Kijk op de volgende site's voor eiken vloeren:












Wat bedoelen we nu eigenlijk met parket?

Fairwood houten vloeren Tiel Fairwood

 Wat bedoelen we nu eigenlijk met parket ?

 In de volksmond wordt "Parket" vaak gebruikt als synoniem van "houten vloeren" of "plankenvloeren". Toch moet er moet onderscheidt worden gemaakt. Als we spreken over Parket bedoelen we een houten vloer die: Bestaat uit planken met een vaste verhouding lengte en breedte. Planken die gelegd in een vast patroon. Dit i.t.t. tot de zogenaamde planken vloeren. Bij "planken vloeren" worden de planken juist in wildverband gelegd. Wildverband betekent allemaal planken van in ieder geval verschillende lengtes (en soms zelfs breedtes),die zonder vooraf bedacht patroon of volgorde worden gelegd. Er is dan veel aandacht voor de structuur in het hout. Bij parket ligt de nadruk echter minder op de structuur van het hout en meer op het gekozen patroon van leggen. Het beste voorbeeld van parket is visgraatparket.
Leggen van parket in de showroom van Farrwood